Namibië 4×4 met daktent huurvoorwaarden

Alle 4×4’s met kampeeruitrusting worden verhuurd onder de standaard huurovereenkomst van het autoverhuurbedrijf. De onderstaande voorwaarden voor een 4×4 huren zijn hierin opgenomen. Gedetailleerde voorwaarden van de huurovereenkomst ontvang je bij het ophalen van de auto.

Huurprijzen zijn inclusief:

• deels afkoop van het eigen risico ( N$ 10.000,- eigen risico)
• TLW: diefstalverzekering
• CDW: materiële schade aan de eigen huurauto
• schade aan voorruit, ramen en banden
• ongelimiteerd aantal kilometers
• lokale heffingen & toeslagen
• contract fee
• eerste en tweede bestuurder
• complete kampeeruitrusting inclusief koelkast
• volle gastank
• 2 reservewielen
• luchtcompressor

In geval van schade: neem altijd binnen 24 uur contact op met het autoverhuurbedrijf en de lokale politie. Het niet melden van ongevallen en schade maakt de afgesloten verzekeringen nietig en maakt de huurder volledig verantwoordelijk voor alle kosten. Voor alle schade en ongeluk meldingen worden er afhandelingskosten van N$ 500,- gerekend.

Schade veroorzaakt door nalatigheid en onverantwoord rijgedrag wordt niet gedekt. Dit geldt ook wanneer je je niet aan de voorwaarden van het contract houdt. In dit geval betaal je het gehele bedrag van de geleden schade. Zand- en waterschade en schade aan de koppeling en onderstel kun je niet verzekeren. Deze kosten zijn altijd voor eigen rekening. Evenals schade of verlies aan/van het materiaal van de auto, zoals de tenten, koelkast en compressor. Ook sleepkosten, in geval van een ongeluk, vallen niet onder de verzekering. Hierbij geldt dat er altijd eerst contact opgenomen dient te worden met de verhuurder.

Ongevallen, schade en diefstal

• Wanneer het huurvoertuig is betrokken bij een ongeval en niet meer kan rijden, kan een vervangingsvoertuig worden opgehaald bij een vestiging van het verhuurbedrijf.
• Wanneer er geen verhuurlocatie in de buurt is, kan er een vervangingsvoertuig worden gebracht. De kosten van het afleveren zijn voor rekening van de huurder.
• De huurder is verantwoordelijk voor de berging van het beschadigde voertuig naar de oorspronkelijke vestiging van het verhuurbedrijf.
• Wanneer de huurder niet in staat is een vervangingsvoertuig te accepteren, bestaat er geen mogelijkheid een teruggave te ontvangen voor een vroege beëindiging van het contract.
• Een teruggave van verloren huurdagen voor de periode dat een voertuig wordt vervangen is niet mogelijk.
• Wanneer de huurder verder reist met een vervangingsvoertuig, gelden een nieuw contract en verzekeringsvoorwaarden.

Auto-categorie

Reserveringen zijn op basis van categorie en niet van merk of type. Genoemde types zijn voorbeelden. Als de gehuurde categorie ter plaatse onverhoopt niet beschikbaar is, wordt een grotere aangeboden tegen dezelfde prijs.

Ophalen van de 4×4

Het ophalen van je huurauto neemt twee á drie uur in beslag. Naast het tekenen van het huurcontract wordt er uitleg gegeven over de volledige kampeeruitrusting. Neem hier goed de tijd voor en probeer niet alleen te kijken, maar het ook zelf te doen. Het opzetten van de tent lijkt eenvoudig, maar als je het ’s avonds voor het eerst zelf moet doen, kan het toch nog lastig zijn.

Borg

Een borg van N$ 10.000,- wordt geïncasseerd bij het ophalen van de 4×4. Deze wordt ingehouden op je creditcard. De borg wordt volledig terugbetaald bij het terugbrengen van de 4×4, mits er geen schade is welke niet is gedekt (zoals hierboven beschreven).

Verzekering

Alle 4×4 voertuigen worden geleverd met een maxi cover verzekering. Dit houdt in dat je eigen risico verlaagd wordt naar N$ 10.000,-. Schade aan de huurauto, voorruit, ramen en banden wordt gedekt. Deze verzekering komt te vervallen wanneer je je niet aan het huurcontract houdt. Je kunt eventueel kiezen voor de super cover verzekering (eigen risico verlaagd naar N$ 3.000,-) en/of special roll over reduced waiver waarbij je schade bij het over de kop gaan verzekert. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wegen- en grensbeperkingen

4×4’s zijn toegestaan op de publieke asfaltwegen en op de publieke erkende 4×4 tracks in Namibië, Botswana en Zuid-Afrika. Voor de grensovergang naar Botswana heb je een zogenaamd cross border document nodig. Deze betaal je ter plaatse a N$ 1.000,-.

Pick up / drop off kosten

Het ophalen van je huurauto kan van 08:00 tot 15:00 uur. Het inleveren van je huurauto kan van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 16:00 uur. Op zaterdag en zondag en buiten kantooruren geldt er een weekend toeslag. Op zaterdagen, zondagen en feestdagen gelden openingstijden van 09:00 – 14:00 uur. Voor het inleveren buiten kantoortijden betaal je N$ 500,- per keer. Deze kosten betaal je ter plaatse door middel van je creditcard.

One way fee

Indien je de auto ergens anders inlevert dan waar je bent begonnen, betaal je extra kosten. Enkele voorbeelden:
– Windhoek – Kasane (Botswana): N$ 7.300,-
– Windhoek – Maun (Botswana: N$ 6.750,-
– Windhoek – Johannesburg/Kaapstad: N$ 6.000,-

Carbon emission tax

Voor het in ontvangst nemen van de huurauto betaal je ter plaatse voor bepaalde type auto’s een carbon emission tax. De tax is N$ 50,- per dag met een maximum van N$ 750,- per reservering.

Rijbewijs en leeftijd voor Namibië autohuur

De minimale leeftijd om via ons een auto te huren en/of te besturen is 23 jaar. Alle bestuurders dienen in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De geldige rijbewijzen zijn: een internationaal rijbewijs, een Europees rijbewijs en elk nationaal rijbewijs in de Engelse taal.

GPS en sataliettelefoon

Je kunt een GPS bij de auto huren voor ongeveer N$ 50,- per dag, met een maximum van N$ 750,-. Het huren van een satelliettelefoon is ook mogelijk. Je hebt dan altijd een telefoon bij je die je in geval van nood kunt gebruiken. Het kan namelijk voorkomen dat je eigen mobiele telefoon geen bereik heeft in bepaalde natuurgebieden.

Brandstof

Benzine kost ongeveer N$ 10,- per liter. Let erop dat je op tijd tankt. Vooral in meer afgelegen gebieden is het aan te bevelen je tank zo vol mogelijk te houden. Bij benzinepompen dient meestal cash in Namibische Dollar betaalt te worden. Je krijgt de auto met een volle tank, lever hem ook afgetankt weer in. Eventuele extra tankkosten door het verhuurbedrijf worden later van de creditcard afgehaald.

Huurperiode

De minimum huurperiode voor Namibië is 7 dagen. De prijs wordt berekend op basis van een kalenderdag. De ophaaldag en afleverdag worden als een volle dag berekend ongeacht het tijdstip. Wanneer de huurperiode in zowel een laag- als hoogseizoen valt, geldt voor de gehele periode de prijs zoals deze op dag 1 is. Bijv: haal je de auto op in het laagseizoen en gaat op dag 2 de hoogseizoenprijs in, dan heb je geluk en betaal je voor alle dagen de laagseizoen prijs. Andersom geldt echter hetzelfde.

Legitimatie

Bij het overhandigen van de autosleutels door de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is, (Nederlands) rijbewijs, eventueel internationaal rijbewijs en een Visa of mastercard credit card (zie betaling en borg).

Onderhoud

Alle auto’s worden regelmatig gecheckt en waar nodig gerepareerd.

Rijgedrag en maximum snelheid

In Namibië wordt, anders dan in Nederland, links gereden. In het begin misschien even wennen, maar het went al snel. Als je voor het eerst met een 4×4 op pad gaat, geef dit dan even aan. Hier zul je dan gedetailleerd uitleg over krijgen.

Wij raden je aan om na aankomst op je bestemming niet direct de huurauto in te stappen en naar je overnachtingsplaats te rijden. Het is prettiger en veiliger om eerst even te acclimatiseren en uit te rusten van je vlucht.

Administratie

Voor het verwerken van boetes wordt N$ 250,- in rekening gebracht. Voor het verwerken van schade N$ 500,-.

Bij nood

De autoverhuurder heeft een 24-uurs noodnummer wat je ter plaatse kunt bellen. Je vindt dit telefoonnummer op de huurovereenkomst die je krijgt wanneer je de sleutels in ontvangst neemt.

Wijzigingen voorbehouden

Alle informatie over tarieven, verzekeringspremies en voorwaarden kunnen zonder voorgaande kennisgeving of onder invloed van lokale wetgeving worden gewijzigd. Gedetailleerde voorwaarden op de huurovereenkomst ontvang je bij het ophalen van de auto.