Chobe riviersafari

Boottocht Chobe, Botswana

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Kasane
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 295,- per volwassene
€ 220,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar, reizend in juli/aug andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag

Het Chobe park staat bekend om zijn enorme kuddes olifanten, maar er valt nog veel meer wildlife te zien. Met een beetje geluk spot je hier tijdens de sunset bootsafari ook nijlpaarden, krokodillen, giraffes, leeuwen en andere roofdieren langs de waterkant. Je kunt in Kasane kiezen voor een verblijf in een sfeervol guesthouse of lodge direct aan de rivier.

Overnachten: 2 nachten in een safari lodge langs de Chobe rivier
Excursies: bootsafari
Maaltijden lodge verblijf: 2 x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

  • optionele game drive

Dag 1 – Kasane, uitvalsbasis Chobe National Park

Kasane is strategisch gelegen in het uiterste noordoosten van Botswana, vlakbij de grens met zowel Namibië, Zambia als Zimbabwe. Daarnaast is het de perfecte uitvalsbasis voor een safari in het Chobe park, waar het ook aan grenst. Het sfeervolle en familievriendelijke guesthouse waar je in verblijft, ligt direct aan de oever van de Chobe rivier. Er is een zwembad waar je op warme dagen in af kunt koelen en er is een openlucht restaurant waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Het plaatsje zelf heeft niet echt een centrum, maar je vindt er wel diverse supermarkten en (souvenir)winkeltjes waar je inkopen kunt doen, voordat je op safari gaat.

Dag 2 – Chobe rivier safari

Het Chobe National Park is een Mekka voor wildlife liefhebbers, met name in het droge seizoen van april t/m oktober, wanneer de dieren op de rivier afkomen voor drinkwater. Er zijn diverse safari mogelijkheden. Je kunt in je eigen auto het park in, maar er zijn wel wat restricties in de tijden en gebieden waar je heen gaat en waar je rekening mee moet houden. Optioneel kunnen wij ’s ochtends ook een gamedrive met gids voor je inplannen. De gidsen staan met elkaar in contact en weten precies waar je moet zijn om bepaalde dieren te spotten.

Eind van de dag hebben wij een sunset river cruise voor je ingepland, wat ons betreft echt een must do als je hier bent. Terwijl de zon langzaam ondergaat, glijd je met de boot door het water en spot je op je gemak het wild dat zich naar de waterkant begeeft om de dorst te lessen. Houd je camera gereed, want dit gaat gegarandeerd National Geographic waardige foto’s opleveren.

 

Dag 3 – Victoria Falls

Na het ontbijt is het weer tijd om door te reizen. Vanuit Kasane kun je de grens oversteken naar Zimbabwe om daar de spectaculaire Victoria Falls te bezoeken, een van de zeven natuurlijke wereldwonderen.  Het is ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Kasane en al is het mogelijk om de watervallen tijdens een dagexcursie te bezoeken, raden wij het toch sterk aan om hier wat meer tijd voor te nemen. Wij bieden hier een aantal leuke accommodaties aan en er is genoeg te zien en doen in de directe omgeving. Lees hier meer over onze Victoria Falls bouwsteen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatieve comfort lodge Kasane

Reissom: € 470,- per volwassene en € 345,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten incl. ontbijt + riviersafari

Als alternatief op de door ons geselecteerde guesthouses in Kasane bieden wij ook deze comfort lodge aan. De lodge ligt direct aan de rivier en beschikt over verzorgd ingerichte (familie)kamers, een fraai zwembad en restaurant/bar met uitzicht op de rivier. De lodge heeft ook zijn eigen boten, waarmee je op sunset safari gaat.

Welke optie wil je aanvragen?

Chobe riviersafari
Alternatieve comfort lodge Kasane
x