Per mokoro door de Delta

Okavango delta, Botswana

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Maun
Reisduur: 3 dagen / 2 nacht
Reissom: € 235,- p.p. bij 4 personen
Inclusief: oa. excursie in mokoro kano met gids

De Okavango Delta staat niet voor niets op de Werelderfgoed lijst van UNESCO. De rivier zorgt ervoor dat de droge Kalahari woestijn in een groene oase verandert die een enorme aantrekkingskracht heeft op een grote verscheidenheid aan wilde dieren. Samen met de gids trek je met een mokoro kano de delta in en ga je ook te voet op safari.

Overnachten: 2 nacht in een familievriendelijke lodg
Excursies: mokoro (traditionele kano) excursie met gids en lunch
Transport: trasnport naar delta gebied tijdens de excursie
Maaltijden lodge verblijf: 2 x ontbijt, 1 x lunch
  • Autohuur

  • Maaltijden naast het ontbijt en genoemde lunch

Dag 1 – Maun, uitvalsbasis Okavango delta

De meeste reizigers bereiken Maun vanaf Shakawe. De weg is verhard, maar zit vol met gaten, dus uiteindelijk is het nog best een lange en vermoeiende rit. Maun is de uitvalsbasis voor de Okavango Delta en het Moremi National Park.

De Okavango Delta is een enorm web van waterwegen en een hotspot voor wildlife, met name in het droge seizoen van mei t/m september. Maun is ook de ideale plek om boodschappen te doen en proviand in te slaan. Wij kozen ervoor om ’s avonds lekker te gaan barbecueën bij de tent, maar je kunt ook een hapje gaan eten bij het restaurant van de aangrenzende lodge met zwembad.

Dag 2 – Okavango Delta tour

Vandaag word je opgehaald en trek je met een gids de Delta in. In de Okavango Delta bestaan geen wegen en al het vervoer gaat via het water. Je vaart in een traditionele mokoro (uitgeholde boomstam) door het web van waterwegen. In alle stilte glijd je door het water en kun je wildlife in en rondom het water op je gemak waarnemen. Nijlpaarden, buffels en een grote verscheidenheid aan (water)vogels kun je hier verwachten. Wanneer de zon hoog aan de hemel staat stop je voor een picknicklunch en strek je de benen. Te voet ga je op zoek naar de andere inwoners van de delta en speur je naar zebra’s, olifanten en giraffes. Eind van de middag word je weer teruggebracht naar je campsite in Maun.

Zijn jullie avontuurlijk ingesteld, dan kun je er ook voor kiezen om je verblijf in de delta een nachtje te verlengen en op een van de onbewoonde eilanden in de delta te kamperen. Lees onderaan deze pagina meer over dit alternatief.

Dag 3 – Vetrek uit Maun

Ben je echt op zoek naar het ultieme avontuur, dan kun je vanuit Maun per 4×4 dwars door de Nationale parken Moremi en Chobe naar Kasana reizen. De wegen zijn onverhard en je moet niet gek opkijken als je onderweg vast komt te zitten in het zand of ergens met de

wagen een riviertje over moet steken. Best spannend, maar wat een avontuur! Als alternatief op de reis dwars door de parken kunnen wij ook safari dagtochten met gids voor je organiseren. Vraag onze Afrika specialisten naar de mogelijkheden.

Is de Okavango Delta het eindpunt van je reis door Botswana, dus kun je vanuit hier via een nacht in Ghanzi terug reizen naar Windhoek.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatief verblijf: lodge

Reissom: € 380,- per volwassene en € 285,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten inclusief ontbijt + mokoro excursie met gids en lunch inbegrepen

Zie jij het niet zitten om te kamperen, maar wil je wel de Okavango Delta bezoeken? Dan kunnen we hier ook een familiekamer in de lodge aanbieden. Je verblijf is inclusief ontbijt en een dagtocht per mokoro kano door de delta.

Extra nacht: kamperen op een onbewoond eiland midden in de delta

Reissom: € 395,- p.p. bij 4 personen
Inbegrepen: tweedaagse Okavango delta tocht met verblijf in tent incl. lunch, diner en ontbijt

Verleng je verblijf in de delta met een nacht kamperen op een onbewoond eiland. Verken samen met een gids per mokoro kano en te voet de Okavango delta en breng de nacht door in een comfortabele koepeltent. Je slaapt op een stretcher en voor lakens, warme dekens en kussens wordt allemaal gezorgd. Verder wordt er ook een toilet tentje opgebouwd, is er een wastafeltje om je handen te wassen en hangen ze ook nog een stortdouche voor je op. Tijdens deze mini-expeditie zijn je lunch, diner en ontbijt inbegrepen. ’s Avonds deel je verhalen rond het kampvuur en geniet je van een hemel vol sterren. De geluiden van de bush op de achtergrond maken het plaatje compleet.

Welke optie wil je aanvragen?

Per mokoro door de Delta
Alternatief verblijf: lodge
Extra nacht: kamperen op een onbewoond eiland midden in de delta
x