Het ultieme safari avontuur

Botswana safari Moremi en Chobe

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Overzicht: Moremi - Chobe
Reisschema: 4 dagen / 3 nachten
Reisduur: € 200,- p.p. bij 4 personen

De weg zelf is je bestemming, om de wijze woorden van Confucius te gebruiken. Naast het spotten van wilde dieren zit het avontuur hier men name in het bedwingen van de uitdagende wegen. Je waant je soms net in de Dakar-rally en de vraag is dan ook niet óf, maar wanneer je ergens vast komt te zitten. Gelukkig reis je rond in een volledig uitgeruste kampeerauto en heb je alles bij de hand om jezelf te bevrijden en door te reizen.

Overnachten: verblijf op campsites
  • 4×4 kampeer autohuur

  • maaltijden (zelfvoorzienend)

  • Entree parken: circa €10,- p.p. per dag (kinderen onder 18 jaar krijgen 50% korting)

Dag 1 – Into the wild

Reistijd: circa 2-5 uur dag afstand circa 100 – 200 kilometer

Het 4×4 avontuur gaat nu echt beginnen! Je bent helemaal op jezelf aangewezen en de komende dagen heb je geen mogelijkheid meer om inkopen te doen voor het eten. Zorg er dus voor dat je koelkastje goed gevuld is. Als laatste nog even de auto helemaal voltanken en je bent klaar om te vertrekken. Je laat de verharde wegen achter je en laat je bij de South Gate van het Moremi park (op 1,5 uur rijden van Maun) registreren en betaalt de entree voor het park. Wij raden je aan om lekker op tijd te vertrekken. Je staat al snel een half uur stil wanneer familie olifant de weg over steekt.

De komende drie dagen baan je je een weg dwars door de wildparken van Moremi, Khwai en Chobe richting Kasane. Er zijn maar een beperkt aantal locaties in het park waar je kunt kamperen. Op het moment van boeken kijken we naar de beschikbaarheid en wordt je definitieve route bepaald.

Indien er geen plek meer is in de parken zelf kunnen we kijken naar een alternatieve route, waarbij je dag safari’s kunt maken het Moremi en Chobe park in.

 

Dag 2 en 3 – Op safari

Reistijd: circa 4-6 uur dagafstand circa 100 – 200 kilometer

De eerste nacht is even wennen. Overal om je heen hoor je de Afrikaanse bush-geluiden en soms zelfs geritsel dichtbij de auto. Het kan zo maar zijn dat de nachtelijke dieren je even komen inspecteren. Berg daarom je etenswaren goed op en zorg dat er geen kampeerspullen meer voor het oprapen liggen. Voor je het weet zijn ze verdwenen door toedoen van de brutale aapjes.

Vandaag staat geheel in het teken van safari. Afhankelijk van de tijd die je hebt en de route die je rijdt kun je naar de Savuti regio. Dit gebied krioelt van het wild. Het is een opgedroogd moeras die is veranderd in een grasrijk landschap. Zebra’s, springbokken en buffels komen hier veel voor. Deze levendigheid trekt ook ander wild aan. Savuti staat dan ook bekend om de grote leeuwenpopulatie. Houd je camera dus in de aanslag.

Dag 4 – Nog meer wild spotten

Reistijd: circa 4-5 uur dagafstand circa 100 – 150 kilometer

Na een goede nachtrust breekt de dag alweer vroeg aan. Voor de mooiste plaatjes is dit het beste moment om erop uit te gaan. De opkomende zon zet het landschap in een adembenemende rode gloed. Echt fotoalbum materiaal.

Na het ontbijt klap je de tent weer in en is het tijd om verder koers te zetten richting Kasane. De wegen worden nog een stukje uitdagender en het landschap verandert. De begroeiing trekt hier weer veel wild aan en daardoor ook veel roofdieren. Het Chobe park staat bekend om zijn olifanten, er wordt geschat dat er wel meer dan 100.000 in het park rondlopen  en de kans is dan ook groot dat je hier een kudde tegen zult komen.

Bij de Ngoma Gate kom je weer terug op de verharde weg en kun je voor het eerst in dagen weer je auto voltanken. Waar je in het park niet harder dan 30 km per uur rijd, leg je de laatste 60 km naar Kasane in amper 40 min af.

In Kasane bieden wij een aantal leuke lodges aan de river aan en kun je per boot nog een safari maken over de Chobe rivier. Vanuit Kasane kun je vervolgens de grens van Zimbabwe oversteken en doorreizen naar de Victoria watervallen.