Tijgervissen op de Okavango

Shakawe, Botswana

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Okavango rivier
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 110,- per volwassene
€ 80,- per kind
Inclusief: boottocht met gids op Okavango rivier

Waar Namibië voornamelijk bestaat uit woestijn en droge bush bevind je je hier plots in een groene oase. Je verblijft in een lodge direct aan de Okavango rivier in het Noorden van Botswana. Verder naar het Zuiden waaiert de Okavango uit tot de grootste inlandse delta ter wereld. De rivier is de levensader voor het gebied en trekt enorm veel wild aan. Tijdens een boottocht met gids over de rivier ga je naast het spotten van dieren ook nog proberen een tijgervis aan de haak te slaan.

Overnachten: 2 nachten op campsite aan de Okavango rivier
Excursies: boottocht met gids op Okavango rivier inclusief vishengels
  • Autohuur

  • Maaltijden

Dag 1 – Welkom in Botswana

De meeste reizigers die Namibië en Botswana combineren steken in het Noorden bij het Bwabwata National Park de grens over. Heb je net als ons geluk, dan zie je hier nog een olifant of een giraffe de weg oversteken. Bij de grens sta je even stil voor de nodige formaliteiten, maar over het algemeen is het hier niet zo druk en rijd je al spoedig verder. De campsite waar je overnacht ligt direct aan de Okavango rivier, nabij het plaatsje Shakawe op 25 kilometer van de grens. De plekken zijn verspreid langs de rivier en zijn groot en beschut. Tussen de bomen zie je de aapjes spelen. Er zijn twee sanitair gebouwtjes; eenvoudig, maar schoon. Heb je hier geen zin om zelf te koken, dan kun je ook gebruik maken van het restaurant van de lodge. Omdat dit een eindje lopen is en er nijlpaarden in dit gebied voorkomen word je er ’s avonds met een bootje naartoe gebracht. Hoe leuk is dat!

Dag 2 – Tijgervissen op de Okavango rivier

’s Ochtends vroeg staat gids Ray (of één van zijn collega’s) klaar om jullie in zijn boot mee de Okavango rivier op te nemen. Ieder krijgt een hengel en mag zijn geluk beproeven. Met een beetje geluk vang je een tijgervis, die ook wel de piranha van Afrika wordt genoemd. Ook als je helemaal niet van vissen houdt, is de boottocht de moeite waard. In de twee uur dat de boottocht duurde hebben we krokodillen, nijlpaarden, een visarend en enkele olifanten gespot langs de kant van de rivier.

De rest van de dag ben je vrij om te besteden zoals je wilt. Je kunt relaxen bij het zwembad van de lodge of eventueel nog een bezoek brengen aan de Tsodilo Hills, die op de UNESCO werelderfgoed lijst staan vanwege de eeuwenoude rotstekeningen die je hier vindt. Ze liggen op circa 65 km van waar je verblijft, maar de weg is onverhard dus je doet er bijna twee uur over om er te komen.

Dag 3 – Van de  rivier naar de delta

Vanuit Shakawe reis je door naar Maun, de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Okavango Delta en Moremi National Park. De weg vanuit Shakawe naar Maun is verhard, maar zit vol met gaten, dus uiteindelijk is het nog best een lange en vermoeiende rit waar je al snel vijf uur over doet.

De Okavango Delta is een enorm web van waterwegen dat zich uitstrekt over honderden kilometers. Het is het leefgebied van een diversiteit aan ‘African Wildlife’. Hier kun je werkelijk alles tegen komen; van leeuwen en olifanten tot knorrende nijlpaarden.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatief verblijf: huisje op palen

Reissom: € 350,- per volwassene en € 260,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten incl. ontbijt + visexcursie

Zie je het niet zitten om te kamperen, dan kun je er hier ook voor kiezen om bij de lodge in een sfeervol huisje op palen te verblijven. De houten huisjes met rieten dak hebben allemaal een eigen badkamer, airconditioning, koelkastje en een ruime veranda. Hoewel de huisjes vrij ruim zijn, zijn er geen familiehuisjes en mag je er maar met maximaal twee personen in verblijven. Als gezin boeken we huisjes bij elkaar in de buurt, maar zul je dus wel op moeten splitsen.

Welke optie wil je aanvragen?

Tijgervissen op de Okavango
Alternatief verblijf: huisje op palen
x