Hakuna Matata Etosha

Etosha - Safari Namibië met kinderen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Etosha
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 240,- per volwassene
€ 175,- per kind

Met een oppervlakte van meer dan 22,000 km2 is het Ethosha park gelijk aan de helft van Nederland. Een groot deel hiervan bestaat uit een zoutvlakte. Gedurende onze zomermaanden is het de droge periode in Etosha. Het landschap is dan kaal en de dieren komen dan massaal af op de waterreservoirs verspreid over het park, wat het erg makkelijk maakt om wild te spotten.

Overnachten: 2 nachten in een safarikamp in het park en net er buiten
Excursies: safari met eigen huurauto
Transport: geen
Maaltijden lodge verblijf: 2 x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbjt

  • entreegelden Etosha NP

Dag 1 –  Aankomst Etosha

De meeste reizigers bereiken Etosha via de Anderson poort aan de zuidkant van het park. Je kunt hier uitstekend in je eigen auto op safari; de wegen worden goed onderhouden en de bewegwijzering is duidelijk. Wij kochten bij aankomst in het eerste kamp meteen een gedetailleerde kaart van het park met daarin een overzicht van alle dieren die hier voorkomen. Daarna gingen we direct op pad om er een aantal af te vinken. Met zonsondergang sluiten de poorten van het park.

Wij proberen voor jullie een verblijf in een van de kampen in het park zelf te reserveren. Ze zijn wat grootschalig opgezet, maar een groot voordeel is dat je hier ’s avonds wild kunt spotten bij de drinkplaats die verlicht wordt.  Etosha is in het hoogseizoen (juni t/m oktober) snel volgeboekt. We reserveren dan een alternatief net buiten het park. Het niveau van de service en faciliteiten is hier beter, maar je hebt er geen drinkplaats waar je ’s avonds wild kunt spotten.

Dag 2 – Op safari

De poort gaat open zodra de zon weer opkomt. We raden je aan om direct op pad te gaan, aangezien het wild in de vroege ochtend en laat in de middag het meest actief is. Gedurende de middaguren, wanneer de zon het hardst brandt, zoeken de meeste dieren een beschut plekje op om uit te rusten. Een goed moment om zelf bij een van de kampen in het park even een hapje te eten, je benen te strekken of even te ontspannen bij het zwembad.

Vervolgens stap je weer in de auto en speur je naar wild tot de zon onder gaat. Giraffen, olifanten, neushoorns, leeuwen en kuddes zebra’s, gemsbokken en gnoes zijn in grote aantallen aanwezig. Om een (jacht)luipaard tegen te komen moet je iets meer geluk hebben, maar ook die komen in Etosha voor. Van de bekende Big-5 komt alleen de buffel hier niet voor.

Dag 3 – Vertrek Etosha

Vandaag weer vroeg op voor je laatste safari in het park.  De meeste reizigers verlaten het park aan de oostkant bij Namutoni, waar je ook een oud Duits fort uit 1897 kunt bezoeken.

Wil je de Big-5 in Namibië compleet maken, dan kun je doorreizen naar het Waterberg Plateau Nationale Park. Dit is namelijk een van de weinige plekken in Namibië waar je naast giraffen, neushoorns en diverse antiloop soorten ook wilde buffels kunt spotten. Naast het spotten kun je hier ook mooie wandelingen maken. Samen met een gids beklim je het plateau gebergte en geniet je aan de top van een adembenemend uitzicht.

Ben je op zoek naar een culturele beleving, breng dan een bezoek aan de Bosjesmannen, de oorspronkelijke bewoners van Zuidelijk Afrika. Leer tijdens een tweedaags programma op een respectvolle manier meer over hun traditionele manier van leven.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatief Zuidpoort Etosha

Reissom: € 210,- per volwassene en € 155,- per kind
Inbegrepen: 2 overnachtingen incl. ontbijt

De lodges in Etosha zelf worden door de overheid gemanaged. Ze zijn relatief grootschalig, de service laat wel eens te wensen over en de beschikbaarheid is zeer beperkt. Zitten de accommodaties in het park vol of ben je zelf op zoek naar meer service en comfort, dan bieden we een aantal lodges aan die net buiten het park liggen. De lodges beschikken allen over een zwembad en een uistekend restaurant.

Alterntief Oostpoort

Reissom: € 230,- per volwassene en € 170,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten incl. ontbijt

Zoals we hierboven al hebben besproken is de beschikbaarheid in Etosha zelf zeer beperkt. Daarnaast is de drinkplaats bij het Namutoni kamp aan de oostkant van het park niet zo interessant. Hij is vol gegroeid met riet en je zult er dan ook weinig wildlife spotten. Een aantal kleinschalige lodges net buiten de poort beschikken over familiekamers en bijzonder sfeervolle safaritenten. In onze ogen is dit voor gezinnen een uitstekend alternatief voor een verblijf in het park zelf.

Etosha kampeerverblijf

Reissom: € 57,- p.p. bij 4 personen
Inbegrepen: 2 nachten op campsite lodge

Wil je als gezin graag extra avontuurlijk op reis, dan kun je ook gaan kamperen. Dé manier om avontuurlijk en individueel door Namibië te reizen: een stevige 4×4 auto, een tent op het dak en een volledige kampeeruitrusting. Je hebt alle ‘faciliteiten’ aan boord. Wij regelen je kampeerplekken (beide nachten indien mogelijk in het wildpark). ’s Avonds klap je de daktent op en rooster je marshmallows bij het kampvuur. Wanneer je kampeert mag je gewoon gebruik maken van de faciliteiten zoals het zwembad en restaurant van de lodge.

Welke optie wil je aanvragen?

Hakuna Matata Etosha
Alternatief Zuidpoort Etosha
Alterntief Oostpoort
Etosha kampeerverblijf
x