Op voetsafari in de Kalahari

Kalahari woestijn Namibië

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Kalahari
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 295,- per volwassene
€ 220,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar, reizend in juli/aug andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag

De Kalahari is een halfwoestijn die zich uitstrekt over een groot deel van Zuidelijk Afrika. Zanderige gebieden wisselen zich af met savanneachtige graslanden, laag struikgewas en acacia bomen. Het is het leefgebied van o.a. gnoes, springbokken, gemsbokken en de altijd grappige stokstaartjes. Het is ook het leefgebied van de San (bosjesmannen), een van de oudste bevolkingsgroepen ter wereld. Deze traditionele jagers en verzamelaars kennen de bush als geen ander. Je verblijft hier in een familievriendelijke lodge met zwembad (o.b.v. ontbijt en diner) en maakt samen met een gids een wandeling door de bush.

Overnachten: 2 nachten in familievriendelijke lodge met zembad midden in de Kalahari
Excursie: bushwandeling met gids
Maaltijden lodge: 2x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

Dag 1- De Kalahari

Reistijd: circa 3,5 uur ( 270 km)

Windhoek is nog relatief groen, maar zodra je de stad uitrijdt wordt je omringd door een droge semi-woestijn. Door de uitgestrekte leegte rijd je op je gemak richting het Zuiden. Onderweg passeer je de steenbokkeerring en kun je speuren naar de eerste wilde dieren; een verdwaalde zebra of een kudde sprinkbokjes die rondgraast. Na ongeveer 3 uur rijden kom je aan bij de comfortabele lodge waar je de komende twee nachten verblijft. Je kijkt uit over het rode zand en de Kalahari bush….Dit is het echte Namibië!

Dag 2- Bushwalk met gids

Tijdens een bushwandeling deelt de gids graag zijn kennis over de planten en dieren die hier leven en de manier waarop ze hier hebben leren overleven. De wandeling is met een normale conditie prima te doen en duurt zo’n 4 tot 5 uur. Maak je liever een kortere wandeling? Geef dit dan aan bij de gids. Voor de lunch ben je terug en de middag is vrij te besteden. Lees een boek op je terras of plons voor wat verkoeling in het zwembad. Optioneel kun je hier eind van de middag ook nog een sundowner drive boeken, waarbij je met een gids op zoek gaat naar wildlife en op een mooi plekje, onder het genot van een drankje, de zon langzaam onder ziet gaan.

Dag 3 – Vertrek Kalahari

Vanuit de Kalahari reizen de meeste mensen door naar Sesriem, een rit van circa 4,5 uur. Sesriem is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Sossusvlei en Deadvlei. Maak een wandeling door de Nabim woestijn en beklim de gigantische rode zandduinen. Letterlijk en figuurlijk voor veel gezinnen een hoogtepunt van hun Namibië rondreis.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatieve lodge aan de rand van de Kalahari

Reissom: €,- p.p.
Inbegrepen: 2 nachten verblijf incl ontbijt

Wij geven een voorkeur aan de lodges die wat dieper in de Kalahari liggen, maar als deze vol zitten, of je op zoek bent naar een wat voordeliger alternatief, bieden wij ook een leuke lodge aan die ligt aan de rand van de Kalahari. Ook deze lodge beschikt over enkele sfeervol ingerichte familiekamers, een zwembad en een prima restaurant.

In tegenstelling tot de andere lodges, maak je hier geen bushwandeling met gids, maar zijn er wel wandelroutes uitgezet zodat je zelfstandig de omgeving kunt verkennen. Verder zijn er e-bikes te huur en kun je hier ook een ‘sundowner drive’ boeken.

Kalahari kampeerverblijf

Reissom: € 43,- p.p. bij 4 personen
Inbegrepen: 2 nachten op campsite met zwembad

De bouwsteen staat beschreven met verblijf in een lodge. Wil je graag extra avontuurlijk op reis gaan, dan kan je ook gaan kamperen. Dé manier om avontuurlijk en individueel door Namibië te reizen: een stevige 4×4 auto, een tent op het dak en volledige kampeeruitrusting. Je hebt alle ‘faciliteiten’ aan boord. Wij regelen een campsite in de Kalahari. ’s Avonds klap je de daktent op en roer je in je pannetje onder de sterrenhemel. Je valt in slaap met dierengeluiden op de achtergrond.

Bij de kampeervariant van deze bouwsteen geen wandeling met gids inbegrepen. Je kunt zelfstandig gaan wandelen of ter plaatse bij je campsite een activiteit (zoals paardrijden of een jeeptocht) reserveren.

Welke optie wil je aanvragen?

Op voetsafari in de Kalahari
Alternatieve lodge aan de rand van de Kalahari
Kalahari kampeerverblijf
x