Sunrise in Sossusvlei

Sossusvlei Namibië woestijn

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Sesriem - Sossusvlei – Deadvlei - Solitaire
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 280,- per volwassene
€ 205,- per kind

Als je hier rond loopt krijg je al snel een déjà vu gevoel, zo vaak heb je de beelden van de dode bomen en rode zandduinen al voorbij zien komen op televisie en in reisgidsen. Maar het is zo indrukwekkend dat je het eigenlijk niet op de gevoelige plaat vast kunt leggen. Deze iconische plek wil je echt niet overslaan tijdens je Namibie reis. Om te zorgen dat je de zonsopkomst hier niet hoeft te missen, regelen wij een excursie met gids incl. picknickontbijt voor jullie.

Overnachten: 1 nacht in een woestijnlodge bij Sesriem en 1 nacht in een familievriendelijke lodge nabij Solitaire
Excursies: excursie met gids naar de Sossusvlei inclusief transport en entree
Maaltijden lodge verblijf: 2x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

Dag 1 – Woest, woester, woestijn

Het is ongeveer 5 uur rijden naar Sesriem, of je nou rechtstreeks uit Windhoek komt, of vanuit een van onze lodges in de Kahalhari. Onderweg zie je het landschap langzaam veranderen. Steeds minder bosjes en steeds meer zand. Dit is de oudste woestijn ter wereld en een van de droogste plekken op aarde. Het zand is miljoenen jaren oud en kleurt oranje-rood door het hoge ijzergehalte. In de Sossusvlei zijn er geen accommodaties, je verblijft dan ook in Sesriem, vlakbij de toegangspoort tot het nationale park. Vanuit de lodge waar je verblijft kijk je uit over de leegte van de woestijn en de omliggende bergen. Er is een zwembad om het stof van de woestijn van je af te spoelen en er is een restaurant waar je goed kunt eten. Liever zelf wat klaarmaken, maak dan gebruik van de barbecuefaciliteiten.

Dag 2 – Sossusvlei en Deadvlei

Het is nog pikdonker buiten als je in alle vroegte samen met de gids de jeep instapt om vanuit Sesriem de 65 kilometer naar Sossusvlei te rijden. Je kunt ook in je eigen auto naar Sossusvlei rijden, maar het grote nadeel is dat je dan zelf door het donker moet rijden (wij kwamen onderweg mensen met een lekke band tegen) en je al gauw een uur in de rij moet wachten voor de shuttlebus en het kopen van een entreekaartje. Door met een gids te gaan ben je zonder stress op tijd voor de zonsopkomst in Sossuvlei. Dit is de mooiste tijd om foto’s te nemen. Met de minuut zie je de kleuren van het zand veranderen. Samen met de gids wandel je naar de Deadvlei en vertelt hij je van alles over het gebied en de dieren die hier leven.

Op een mooi plekje geniet je van een heerlijke picknick ontbijtje. Wie er tot slot energie voor heeft kan vervolgens de Big Daddy Dune beklimmen, met 325 meter een van de hoogte woestijnduinen ter wereld.

Tegen lunchtijd ben je weer terug in Sesriem. Vanaf hier reis je door richting de Swakopmund aan de kust. Het is ongeveer een uur rijden naar de lodge in de buurt van Solitaire. Een plek ‘in the middel of nowhere’, die bekend werd door de Nederlander Ton van der Lee, die hier drie jaar woonde en er een fantastisch boek over schreef, “Solitaire”. Een echte ‘must read’  voor elke Namibië reiziger. De lodge waar je verblijf heeft verzorgd ingerichte kamers en ook hier vind je een zwembad. Omdat het hier zelden bewolkt is en je geen last hebt van lichtvervuiling is de kans groot dat je hier ‘s nachts meer sterren aan de hemel ziet dan ooit tevoren.

Dag 3 – Van de woestijn naar de kust

Zorg er voor dat je bij het tankstation in Solitaire je auto nog een keer goed volgooit, want tot aan Walvisbaai, aan de kust zo’n 250 km verder, kom je geen pomp meer tegen. Bij het tankstation vind je ook Café Van Der Lee, waar je terecht kunt voor een heerlijk stukje appeltaart naar Nederlands recept. Vanuit Solitaire is het in totaal circa 4 uur rijden naar Swakopmund, dwars door het desolate landschap van het Namib-Naukluft. Bekijk hier onze bouwsteen in Swakopmund, waar je voor de kust kunt gaan kayakken met zeehonden.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatief verblijf op Namibische ranch

Reissom: € 385,- p.p. bij 4 personen
Inbegrepen: 1 overnachting lodge nabij Sesriem incl. ontbijt + sunrise excursie Sossusvlei met gids + 2 overnachtingen ranch incl. ontbijt en diner

Wil je iets meer rust inbouwen in je reis, of ben je gewoon benieuwd hoe het eraan toe gaat op een Namibische boerderij, dan raden wij je dit alternatief aan. Je eerste nacht in Sesriem blijft hetzelfde, maar in plaats van de 2e nacht in de buurt van Solitaire verblijf je dan 2 nachten bij een lodge op een veehouderij. Vanuit hier kun je te voet of te paard de canyons van het Naukluft gebergte verkennen. De kamers bij deze ranch zijn comfortabel ingericht, er is een zwembad en er wordt heerlijk voor je gekookt. Er zijn echter maar een beperkt aantal kamers, dus als je interesse hebt in deze optie moet je er snel bij zijn, want gelijkwaardige alternatieven zijn er niet.

Kampeerverblijf Sossusvlei

Reissom: € 165,- p.p. bij 4 personen
Inbegrepen: 2 nachten op campsite + excursie met gids naar Sossusvlei

Wil je graag extra avontuurlijk op reis gaan, dan kun je ook gaan kamperen. Dé manier om avontuurlijk en individueel door Namibië te reizen: een stevige 4×4 auto, een tent op het dak en volledige kampeeruitrusting. Je hebt alle ‘faciliteiten’ aan boord. Wij regelen een campsite bij de Sossusvlei. ’s Avonds klap je de daktent op en rooster je met de kinderen marshmallows boven een kampvuurtje. Ook bij deze variant plannen wij de excursie met gids naar de Sossuvlei voor je in zodat je niet ’s ochtends vroeg in het pikke donker alles in hoeft te pakken om er heen te rijden.

Welke optie wil je aanvragen?

Sunrise in Sossusvlei
Alternatief verblijf op Namibische ranch
Kampeerverblijf Sossusvlei
x