Uit je dak in je kajak

Swakopmund strand Namibië

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Swakopmund
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 255,- per volwassene
€ 190,- per kind

Voor veel gezinnen vormt Swakopmund het ideale rustpunt in hun Namibië reis. Een leuke plek om even bij te komen van al de indrukken die je in de woestijn hebt opgedaan. En ook al leent het weer er zich in juli/augustus over het algemeen niet voor om hier op het strand te liggen, is er in de omgeving wel veel te beleven. Het kajakken tussen de zeehonden is volgens ons een van de leukste excursies, dus deze plannen wij alvast voor je in. Je verblijft in een familievriendelijk guesthouse op loopafstand van centrum en strand.

Overnachten: 3 nachten in een centraal gelegen guesthouse
Excursies: kajakexcursie
Maaltijden: 3 x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast het ontbijt

Dag 1 – Willkommen an der Küste

Ondanks het gebrek aan een natuurlijke haven was Swakopmund in Duits koloniale tijd de belangrijkste toegangspoort tot Namibië. Vele van de koloniale gebouwen uit die tijd geven de stad vandaag de dag nog steeds een Duits tintje.

Je verblijft in Swakopmund in een kleinschalig guesthouse op loopafstand van het centrum en het strand. Er zijn een hoop restaurants om uit te kiezen, veel ook met een Duitse inslag. Voor een pul vers gebrouwen bier, braadworst en schlagermuziek raden wij het Swakopmund Brauhaus aan.

Dag 2 – Peddelen tussen de zeehonden

Vandaag staat er een kajaktocht voor de kust op het programma. Je vertrekt al vroeg in de ochtend en rijd naar Walvisbaai waar je je gids ontmoet. Bij het nabij gelegen Pelican point vind je naast pelikanen ook een kolonie van meer dan 50.000 pelsrobben. Hier stap je in de kajak in en peddel je de beschutte baai in. De nieuwsgierige zeehonden komen al snel een kijkje bij je nemen en met een beetje geluk spot je ook nog dolfijnen. Na circa 1,5 uur peddelen zetten we weer voet aan land. Op de terugweg spotten we nog een grote groep flamingo’s. Tegen lunchtijd ben je weer terug in Swakopmund. ‘s Middags kun je uitrusten bij je guesthouse of een wandeling maken langs de kust en vanaf de pier de zon in de zee zien zakken.

Dag 3 – Optionele excursies of dagje niks

Tijd om lekker uit te slapen en bij te komen van de reis tot nu toe. Zoek bij goed weer het strand op of maak gebruik van de gratis WiFi bij je guesthouse en deel alvast wat foto’s met het thuisfront. Wil je vandaag toch nog wat actiefs ondernemen, dan zijn er nog veel meer excursiemogelijkheden om je tijd in Swakopmund mee op te vullen. Zo kun je een verantwoorde quadtour maken, gaan zandsurfen of samen met een gids op zoek gaan naar schorpioenen, kameleons en andere interessante woestijndieren die hier in de duinen leven, ook zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Geef het aan als je in een van deze opties interesse hebt, onze reisspecialisten Wendy en Monica nemen de mogelijkheden graag met je door.

Dag 4 – Vertrek Swakopmund

Na een moment van rust is het weer tijd om je spullen in te pakken en door te reizen. Vanuit hier reizen de meeste gezinnen door richting het Etosha park om op safari te gaan. Het is een flinke rit van circa 5,5 uur tot de zuidpoort van het park. Wil je de reis opbreken, dan raden we aan een nachtje in de buurt van Brandberg en Twyfelfontein te verblijven. Je kunt hier dan een versteend woud bezoeken of een wandeling met gids langs prehistorische rotstekeningen maken, enkele waarvan meer dan 6000 jaar oud.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Comfortoptie met zeezicht

Reissom: € 530,- per volwassene en € 395,- per kind
Inbegrepen: 3 nachten kamer met zeezicht incl ontbijt + kajakexcursie

In plaats van de kleinschalige guesthouses bieden wij in Swakopmund ook een comfortabel hotel aan direct  aan de boulevard en het strand. De comfortabele kamers met slaapbank zijn geschikt voor gezinnen en kijken allemaal uit op zee. Het hotel heeft een uitstekend visrestaurant, een deli restaurant waar ze zelf worst produceren en een eigen bierbrouwerij. In de spa kun je terecht voor verschillende massages en er is een gratis fitnesscentrum.

Welke optie wil je aanvragen?

Uit je dak in je kajak
Comfortoptie met zeezicht
x