Wandelschoenen aan, Waterberg op

Waterberg, Namibië

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Waterberg Plateau National Park
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 245,- per volwassene
€ 180,- per kind

Vanuit de schijnbaar eindeloze vlakte van de Kalahari rijst plots het Waterberg plateau op. Deze tafelberg is maar 150 meter hoog, maar wel 50 kilometer lang en 16 kilometer breed. De verassend groene natuur steekt mooi af tegen de rode zandsteen rotsen en de blauwe hemel. Leeuwen en olifanten kom je hier niet tegen, maar wel buffels, witte en zwarte neushoorns, verschillende zeldzame antilopen en meer dan 200 soorten vogels. Verken het gebied te voet samen met een gids en verblijf in een sfeervolle lodge aan de voet van de berg.

Overnachten: 2 nachten in een familievriendelijke lodge met zwembad
Excursie: Waterberg plateau hike met gids
Maaltijden: 2x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden naast ontbijt

  • fooi gids

Dag 1 – Aankomst Waterberg Plateau National Park

Kom je vanuit Etosha dan heb je keus uit twee routes: asfalt of gravel. Via Tsumeb rijd je over een grotendeels goed geasfalteerde weg naar Waterberg. Houd je van meer avontuur, pak dan de gravelweg via Grootfontein. De afstand is korter, maar je doet er ongeveer even lang over. Na ongeveer vier en een half uur zand stuiven door de bush, kom je aan bij het Waterberg Nationale Park, waar je incheckt bij de lodge met zwembad. In juli en augustus is het water best koud, maar dat weerhield onze kinderen er niet van om een duik te nemen en het stof van zich af te spoelen. De lodge ligt in een fraaie bergkloof, een kleine oase tussen de rode rotsen. De lodge beschikt over een paar ruime, relatief eenvoudig ingerichte kamers. Voor een hapje en een drankje kun je ’s avonds in het restaurant terecht.

Dag 2 – Beklimming van de tafelberg

Tijd om de bergschoenen aan te trekken en de tafelberg te beklimmen. Samen met een gids maak je vandaag een wandeling het plateau op. De gids legt je van alles uit over de dieren die in het park leven en de planten die je tegenkomt. Het is even klauteren, maar het panoramische uitzicht vanaf de top over de uitgestrekte Kalahari bush is zeker de moeite waard. We plannen de wandeling in de ochtend in, want dan brandt de zon nog niet zo hard. De totale wandeling duurt circa 2-3 uur, de gids past zijn tempo aan jou en je gezin aan.

In de middag kun je zelfstandig nog een wandeling maken door het park over een van de vele paden of bij de receptie een gamedrive boeken. Naast giraffen, gemsbokken, luipaarden en neushoorns is dit een van de weinig plekken in Namibië waar ook buffels voorkomen (in Etosha bijvoorbeeld niet). Dus wil jij je Big-5 compleet maken, dan heb je hier de mogelijkheid.

Dag 3 – Vertrek Waterberg

Vanuit Waterberg keren de meeste reizigers weer terug naar Windhoek voor hun vlucht naar huis. Omdat Namibië geen echte strandbestemming is, maar het toch fijn is om je reis op een speciale plek af te sluiten, raden wij het Daan Viljoen Game Reserve aan. Dit is een klein natuurreservaat vlakbij Windhoek en ligt dichtbij de luchthaven. Hier kun je, voordat je naar huis vliegt, nog even bijkomen van de vele indrukken en belevenissen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Kampeeroptie Waterberg Nationaal Park

Reissom: € 48,- p.p. bij 4 personen
Inbegrepen: 2 nachten kamperen incl. plateau hike met gids

Ben je van plan in een 4×4 met een tent op het dak door Namibië te reizen, dan kun je hier ook mooi kamperen. De ruime kampeerplekken worden omringd door bush en bieden veel privacy. Ze hebben allen een eigen braaiplek en er is voldoende schaduw. Er zijn verschillende douche- en toiletgebouwtjes verspreid over het terrein. Geen zin om zelf te koken? Dan kun je ook gewoon gebruik maken van het restaurant bij de lodge. Tot slot is er ook hier een klein zwembad waar je in af kunt koelen op warme dagen.

Alternatieve lodge Waterberg restcamp

Reissom: nader te bepalen
Inbegrepen: inclusief 2 overnachtingen inclusief ontbijt

Als alternatief op bovenstaande lodge, bieden wij ook chalets aan in het Waterberg restcamp. Het kamp wordt gerund door de overheid, het geheel is iets minder sfeervol en de service laat soms te wensen over. Maar de locatie is goed en er is ook een restaurant en een groot zwembad. De chalets zijn schoon en ruim opgezet en bieden een prima prijs-kwaliteitverhouding. Zorg wel dat je de boel goed afsluit, want brutale bavianen zorgen hier regelmatig voor overlast. Wanneer je hier verblijft is er geen wandeling met gids inbegrepen, maar kun je wel zelfstandig de tafelberg beklimmen of één van de andere acht wandelroutes volgen die er in dit gebied zijn uitgezet.

Welke optie wil je aanvragen?

Wandelschoenen aan, Waterberg op
Kampeeroptie Waterberg Nationaal Park
Alternatieve lodge Waterberg restcamp
x