Aanwaaien in Windhoek

Windhoek, de start van je Namibië rondreis

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Windhoek
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 120,- per volwassene
€ 90,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar, reizend in juli/aug andere gezinssamenstellingen en periodes op aanvraag

Windhoek is dan wel de hoofdstad van Namibië, maar het voelt aan als een bescheiden provinciestad. Van de 2,5 miljoen inwoners die Namibië telt, wonen er circa driehonderdduizend in Windhoek. Het centrum is een mix van moderne kantoren, Duits koloniale gebouwen en tropische stadsparken. Je verblijft in een familievriendelijk guesthouse in een groene buitenwijk van de stad.

Overnachten: 1 nacht in een kleinschalig guesthouse
Excursies: wandeling door Windhoek (zonder gids)
Transport: transfer van vliegveld naar het guesthouse
Maaltijden: 1x ontbijt
  • maaltijden naast het ontbijt

Dag 1 – Welkom in Namibië

Baie welkom! De chauffeur die ons ophaalt van de luchthaven spreekt ons in het Afrikaans aan. Hoewel Engels de officiële taal is en sommigen ook nog Duits spreken, is Afrikaans de meest gesproken taal in Namibië. Nu is dit een dochtertaal van het Nederlands en dus goed door ons en de kinderen te verstaan. Vanaf de luchthaven is het 45 minuten rijden naar het guesthouse waar je de eerste nacht verblijft. Een sfeervol plekje in een rustige buitenwijk van de stad. Er is een zwembad om in af te koelen, al was het water in onze zomer (winter in Namibië) wel wat koud. Windhoek ligt 1650 meter boven zeeniveau, overdag is het meestal zonnig en loopt de temperatuur in juli/augustus op tot een graad of twintig, maar ’s nachts kan het afkoelen tot aan het vriespunt.

 

Vanaf Amsterdam is het circa 12 uur vliegen. Vluchten vertrekken ’s avonds en je komt dan eind van de ochtend of begin van de middag aan in Windhoek. Groot voordeel is dat er geen tijdsverschil met Namibië is, dus je zal geen last hebben van een jetlag. Wij hadden goed geslapen, dus na even te hebben gerust, hebben we een taxi naar de stad genomen, om de stadswandeling te gaan lopen die we hadden ontvangen. Een route langs o.a. oude koloniale gebouwen, het stadspark en met tips voor gezellige restaurantjes en locaties waar je leuke souvenirs kunt kopen.

Bij je guesthouse waar je verblijft kun je ’s avonds ook dineren, wel zo fijn als de kinderen moe zijn en je de stad niet meer in wilt gaan. Wil je er ’s avonds toch even op uit, dan raden wij Joe’s Beerhouse aan. Een sfeervol openlucht restaurant/bar waar je naast je standaard vlees en visgerecht ook terecht kunt voor een sappige zebra steak of een krokodillen filet.

Dag 2 – Vertrek uit Windhoek

Eerlijk is eerlijk, Windhoek is niet de meest interessante stad van Afrika en er is nog veel meer te zien en te doen in Namibië, dus kiezen de meeste reizigers om na één nacht al door te reizen. Op de dag van aankomst of vertrek komt een lokale vertegenwoordiger nog bij je langs om samen met jullie de gehele reis door te nemen. Je krijgt een kaart waarop hij je uitlegt welke route je het beste kunt rijden. Verder geeft hij je handige tips voor onderweg en laat hij weten waar je het beste nog even wat proviand kunt inslaan voordat je de bewoonde wereld verlaat.

Maak je een rondreis langs lodges dan word je auto bij je guesthouse afgeleverd. Ben je van plan in een 4×4 met een tent op het dak rond te reizen, dan haal je je auto op bij de luchthaven en krijg je hier nog een uitgebreide uitleg over. Vanuit Windhoek is het circa 3 uur rijden naar de Kalahari waar je een bushwalk kunt maken met een ranger. Of je rijdt in circa 5 uur naar Sesriem, de toegangspoort tot de Namibië woestijn en de beroemde Sossusvlei.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatief hotel Windhoek

Reissom: € 140,- per volwassene en € 105,- per kind
Inbegrepen: incl. ontbijt, transfer van de luchthaven en meet & greet met lokale vertegenwoordiger

Onze persoonlijk voorkeur gaat uit naar een verblijf in een kleinschalig guesthouse in een rustige buitenwijk van Windhoek. Is dit niet meer beschikbaar, of als je er zelf de voorkeur aan geeft, dan bieden wij als alternatief ook dit hotel aan. De kamers (waaronder enkele met een tussendeur) zijn comfortabel en er is een ruim buitenbad. Verder beschikt het hotel over een groot restaurant en een wellness- en fitnesscentrum.

Welke optie wil je aanvragen?

Aanwaaien in Windhoek
Alternatief hotel Windhoek
x