Grensverleggend Victoria Falls

Victoria Falls, Zimbabwe

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Victorial Falls
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 395,- per volwassene
€ 295,- per kind

De Victoriawatervallen zijn een van de meest iconische highlights van heel Afrika. Ze staan niet alleen op de UNESCO Werelderfgoed lijst, maar zijn ook nog benoemd als een van de 7 Wereldwonderen der natuur. Tot wel 1 miljoen liter water stort hier per seconde de Zambezi kloof in. Werkelijk een adembenemend gezicht. Om de beleving nog bijzonderder te maken ga je met het gezin tokkelen van Zambia naar Zimbabwe met uitzicht op de Vic Falls. Je verblijft hier in een sfeervol guesthouse, maar kunt ook upgraden naar een huisje bij onze comfort lodge.

Overnachten: 2 nachten in een familievriendelijk guesthouse met zwembad
Excursies: tokkel activiteit
Transport: retour transfer naar de brug waar je gaat tokkelen
Maaltijden: 2x ontbijt
  • visum voor Zimbabwe US$ 30 en optioneel voor Zambia US$ 20,-

  • Entree Victoria Falls National Park (US $30,- per volwassene en US$ 15,- per kind 6-12 jaar)

  • maaltijden naast het ontbijt

Dag 1 – Victoria Falls, Zimbabwe

Je verblijft in een familievriendelijk guesthouse met zwembad in het plaatsje Victoria Falls aan de Zimbabwaanse kant van de watervallen. In tegenstelling tot veel plaatsen in Botswana, die met name gericht zijn op safari’s, heeft Victoria Falls een sfeervol centrum waar je op je gemak rond kunt slenteren. Er zijn diverse restaurants, gezellige cafeetjes en winkeltjes. Er is ook een kleurrijke markt waar je mooie houtsnijwerken en andere souvenirs kunt kopen. Bij The River Brewing Company  kun je naast hun eigen gebrouwen bier ook goed terecht voor een lekkere burger of een goed stuk vlees.

Dag 2 – Tokkel langs de watervallen

De Victoriawatervallen zijn zo’n 1,7 kilometer breed en liggen direct op de grens van Zimbabwe en Zambia. Je kunt de watervallen van beide kanten bekijken, maar wij zijn van mening dat  de beste uitzichtpunten zich toch wel aan de Zimbabwaanse kant van de grens bevinden. Het Victoria Falls Nationale Park, waar je een wandelroute vindt langs de diverse uitzichtpunten, is geopend van zonsopkomst tot zonsondergang. Midden op de dag is het vaak druk, dus we raden je aan het park ’s ochtends vroeg of juist aan het eind van de middag te bezoeken. De poncho’s die ze bij de ingang verkopen zijn ook geen overbodige luxe. Het opstuivende water zorgt ervoor dat er een  grote nevel  boven de watervallen hangt, waardoor je kletsnat wordt als je niet oppast.

Eind van de ochtend is het tijd om je grenzen te verleggen. Letterlijk en figuurlijk. Je gaat namelijk met behulp van een zipline van de Zambia naar Zimbabwe tokkelen. Je moet je paspoort meenemen om bij de brug de grens over te steken, maar hebt voor deze activiteit geen apart visum nodig. Na een uitgebreide uitleg krijg je een harnas aan en een helm op en begeef je je naar de rand van de kloof. De lengte van de kabel is circa 300 meter en de Zambezi rivier ligt ongeveer 125 meter onder je. Het is uiteraard helemaal veilig, maar je zult voor jezelf misschien wel even een grens moeten verleggen. Het tokkelen zelf is maar van korte duur, maar wat een enorme kick om met uitzicht op de watervallen door de kloof heen te zoeven!

Kinderen van de leeftijd van 14 jaar mogen zelfstandig tokkelen, maar vanaf 6 jaar mag je samen met een volwassene het avontuur al aangaan.

Dag 3 – Vertrek Victoria Watervallen

Voor veel gezinnen is Victoria Falls het eindpunt van hun reis door Afrika. Wil je je verblijf met één of meer nachten verlengen, dan is dat geen enkel probleem. Er zijn in de omgeving genoeg toffe activiteiten te ondernemen. Zo kun je hier uitstekend raften, zijn er diverse wildparken in de omgeving, waar je nog meer wild kunt gaan spotten, kunnen de echt waaghalzen gaan bungeejumpen van de brug en behoort een helikoptervlucht over de watervallen ook nog tot de opties.

Vanuit Victoria Falls kun je via Johannesburg of Nairobe terugvliegen naar Nederland. Maar ook vanuit het plaatsje Livingstone, net over de grens in Zambia, zijn er goede vluchtverbindingen te vinden. Neem contact met ons op, dan helpen wij je graag bij het vinden van de vlucht die het beste aansluit op jouw reisplan.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Alternatieve comfort lodge Victoria Falls

Reissom: € 505,- per volwassene en € 375,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten incl. ontbijt + tokkelavontuur bij de Victoria watervallen

Als alternatief op ons guesthouse in Victoria Falls bieden wij ook deze comfort lodge aan. De (geschakelde)huisjes waar je in verblijft liggen verspreid ook een mooi groen terrein waar ook klein wild rondscharrelt. Er zijn 2- en 3-slaapkamer huisjes met aparte woonkamer, kitchenette en een privé-terras en tuin met braaifaciliteiten. Er is een sfeervol restaurant/ bar met zwembad en speeltuin voor de kleinere kinderen.

Welke optie wil je aanvragen?

Grensverleggend Victoria Falls
Alternatieve comfort lodge Victoria Falls
x