Lekker weer?

Klimaat Namibië & Botswana

Bij Riksja Family Namibië stel je samen met Namibië reisspecialisten je ideale reis samen uit bouwstenen. Dit zijn korte Namibië reizen van 1 tot 5 dagen, die je kunt combineren met korte Botswana reizen. Ook hebben wij alvast reizen voor je samengesteld. Kijk hier voor onze Namibië rondreizen met en zonder Botswana.

Reizen tijdens de schoolvakanties?

Meivakantie (eind april/begin mei) en zomervakantie (juli/augustus)

De beste reistijd voor Namibië & Botswana is van mei t/m oktober. Deze maanden vallen buiten het regenseizoen. Het is een goede periode voor wild spotten en de wegen zijn volgens Afrikaanse begrippen goed begaanbaar. Onze zomermaanden juli/augustus zijn minder geschikt voor kampeerreizen. Het is dan winter in Namibië en de temperaturen kunnen ’s nachts erg laag zijn. Daarentegen stijgt de temperatuur overdag alsnog naar ongeveer 30 graden. Vrees je niet voor kou, dan kun je met warme nachtkleding en een goede slaapzak prima in deze maanden reizen.

Herfstvakantie

September/ oktober zijn de beste maanden voor wild spotten. Dit zijn de laatste maanden van het droogseizoen en het wild zit veelal gecentreerd rondom permanente waterplaatsen. In april/mei is de natuur een stuk groener dan in andere periodes, omdat het regenseizoen net ten einde is.

En buiten de schoolvakanties?

Als je met jongere kinderen reist, en geen rekening hoeft te houden met schoolvakanties, kun je het beste in september of oktober reizen. Maar ook tijdens het regenseizoen is Namibië een fijne bestemming. De natuur is in deze periode groener en er groeien wilde bloemen in het landschap.  Januari en februari zijn de natste maanden.  De moerassige parken in Botswana (Chobe/Moremi) worden nog natter. Wild is meer verspreid en moeilijker te spotten. Het is voorjaar/zomer, wat betekent dat er jongen worden geboren.

Houdt er rekening mee dat er geen garanties zijn wat het weer betreft; er kan altijd wel een mindere dag tussen zitten.

Beschikbaarheid

De maanden mei t/m oktober zijn de meest populaire reismaanden. Accommodaties zijn snel vol geboekt, met name in de maanden juli en augustus. We raden je aan om ruim van de voren je reis te boeken om alternatieven met extra kosten te voorkomen.

 

Het onderstaande schema geeft een globaal overzicht van het klimaat in Namibië per regio en seizoen. Bij de Botswana bouwstenen vind je meer specifieke informatie over het klimaat.

 
Droogseizoen (mei t/m oktober)
Regenseizoen (november t/m april)
Algemeen
De beste reistijd voor Namibië en Botswana en daardoor ook de drukste maanden. Juli en augustus is het winter en is de temperatuur ’s nachts laag. De natuur is in deze periode groener en er groeien wilde bloemen in het landschap. Januari en februari zijn de natste maanden.
Safari:
Etosha/Chobe/
Moremi
Dit is het beste seizoen voor wild spotten. Het wild is geconcentreerd rondom permanente waterplaatsen. September en oktober (het einde van het droogseizoen) zijn de beste maanden. De moerassige parken (Chobe/Moremi) worden nog natter. Wild is meer verspreid en moeilijker te spotten. Het is voorjaar/zomer, wat betekent dat er jongen worden geboren.
Victoria Falls
Beste maanden: april, mei, juni; er klettert veel water naar beneden door einde van de regentijd. Aan het einde van het droogseizoen zijn de watervallen minder indrukwekkend. In het begin van de regentijd is er weinig water bij de watervallen. Het is dan minder indrukwekkend.