Wist je dat?

Tips en info voor gezinsreizen naar Namibië

Tijdsverschil: Er is geen tijdsverschil tijdens onze zomertijd, maar zodra onze wintertijd ingaat, is het in Namibië & Botswana 1 uur later dan in Nederland. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een jetlag.

Voltage: Het netspanning in Zuid-Afrika is 220/240 volt. Je kunt het beste ter plekke een universeelstekker kopen; wereldstekkers uit Nederland werken namelijk niet altijd in Namibië

Taal: Engels is de officiële taal in Namibië. Een groot deel van de bevolking spreekt ook Afrikaans. In de steden Swakopmund en Lüderitz kunnen jullie je ook in het Duits verstaanbaar maken. De officiële taal van Botswana is Engels. Andere talen die gesproken worden zijn Tswana, Mbukushu, Naro, Subiya, Kalanga, Afrikaans, Herero en Birwa.

Veiligheid

Namibië & Botswana zijn fijne en veilige reisbestemmingen voor gezinnen. Maar net als in ieder ander land moet je het gevaar niet opzoeken. Geld, paspoort en reisdocumenten kun je het beste in de kluis van je hotel achterlaten en laat opzichtige sieraden thuis in Nederland.

Eten en drinken

Op de menukaart n Namibië staat ineens heel ander vlees, wild! Je besteld hier een steak, roast en ragout van springbok, kudu en gemsbok. In Windhoek is er een grote keuze aan internationale restaurants. Maar in Namibië kun je op veel plekken ook terecht voor een goede snitzel, in een aantal plaatsen is de invloed van de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse keuken duidelijk merkbaar. Aan de kust, bijvoorbeeld in Swakopmund, kun je heerlijk vis eten. Kies hier vooral ook de oesters en calamaris, dit zijn hier de populairste gerechten. Lokale tussendoortjes voor tijdens de lange ritten zijn biltong en droëwors, gedroogd en gekruid vlees van rund of wild.
Aangezien kraanwater in Namibië en Botswana een hoog gehalte aan mineralen bevat en derhalve niet veilig is om te drinken, raden wij aan water uit flessen te drinken.