Over Riksja Family Namibië

Namibië specialist

Riksja Family Namibië is onderdeel van Riksja Family, een kindvriendelijke reisorganisatie van reizigers voor reizigers. In onze reizen zorgen we voor een goede afwisseling in activiteiten die leuk zijn voor kinderen, maar ook voor ouders. Onze familyspecialisten hebben zelf veel gereisd met kinderen en helpen je graag bij het samenstellen van jullie eigen reis. Het reistempo ligt wat lager waardoor je het land echt kan beleven. Tijdens de reis staat onze lokale vertegenwoordiger voor je klaar om de reis soepel te laten verlopen.

Door middel van onze bouwstenen kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

Sharony Bergsma

Reisspecialist Namibië & Botswana

Al van kinds af aan ben ik gek op Afrika. Tijdens mijn studie kreeg ik de kans om voor een half jaar naar Zuid-Afrika te gaan. Deze kans heb ik dan ook met beide handen aangegrepen. Sindsdien is mijn hart verkocht aan dit prachtige continent. In 2017 heb ik twee reizen mogen maken naar Namibië en Botswana. Wat een geweldige ervaringen. Twee totaal verschillende landen en toch beide ontzettend Afrikaans.

Het mooie aan Namibië vind ik de uitgestrektheid. Echt een ‘alleen op de wereld’ gevoel. Een hele verademing om ook delen van de wereld te zien waar de natuur nog de baas is. Zonder al het licht van de steden zie je de immense sterrenhemel met haar miljarden sterren. De rode zandduinen zover als je kunt kijken en dan ineens een witte open kalkvlakte met oeroude zwarte bomen van meer dan 900 jaar oud. De Afrikaanse oudheid voel je overal in het land.

Het buurland Botswana laat weer een heel andere kant van Afrika zien. Hier komen verschillende rivieren het land in stromen en monden uit in de Okavango delta. Een weelderig natuurfenomeen vol leven. Botswana is voor mij de ultieme safari bestemming. Hier dwalen de Afrikaanse dieren nog vrij door het land, niet gehinderd door hekken. Om de landen op zijn puurst te beleven kun je het beste gaan kamperen. Je bent echt in de bush en voelt je één met Afrika. Namibië en Botswana zijn ontzettend veelzijdig. Twee verschillende reizen, of beide als combinatiereis. Wat je ook kiest, het wordt onvergetelijk!

Frederike Nienhuis

Reisspecialist Namibië & Botswana

Wanneer je eenmaal in een Afrikaans land bent geweest, blijf je aangetrokken tot het prachtige continent.  Voor mij is Afrika heel puur. Botswana is het land van water. Door de vele rivieren is het een uniek (relatief groen) land. De natuur en wildlife staat voorop. Dit maakt dat Botswana zorgt dat je samen één bent met de natuur en geeft mij een ultiem vrij gevoel. Er zijn geen omheiningen en niets is gereguleerd. Iets wat je ervaart met dobberen door de Okavanga Delta.

Namibië is het land met veel verschillende gezichten. Rijden in je 4×4 auto over de uitgestrekte vlakken en bij iedere horizon komt weer een ander prachtig landschap of zicht tevoorschijn. De Sossusvlei en Namib Naukluft in het zuiden zijn een parel. Je rijdt er dwars door heen en in je auto voel je je klein. Wellicht rent een struisvogel langs de weg of zie je een Oryx in de verte lopen.

Beiden landen zijn een avontuur en maken een onvergetelijke herinnering die je altijd bij je draagt. Samen met jou stem ik graag jouw ideale reisplan samen voor Namibië en/of Botswana!

Marleen Koen-van Loo

Reisspecialist Namibië & Botswana

Vanaf mijn 14e wist ik het. Ik wilde toerisme studeren. Ik zag mezelf al in mooie landen wonen en prachtige reizen maken. En dat is gelukt! Ik heb gewoond in Portugal, Montenegro en Zuid-Afrika en heb vele reizen gemaakt over de hele wereld. Hoogtepunten waren voor mij toch wel de safari’s en gastvrijheid in Zuid-Afrika, de oostkust van Australië afreizen met een camperbusje en een rondreis met een en al hoogtepunten door Namibië. De ene bijzondere accommodatie na de andere, de ongereptheid, de uitzichten en landschappen. Ik ga zeker nog eens terug!

Een favoriete bouwsteen vind ik lastig, er waren zoveel mooie plekjes. Toch vond ik, dierenliefhebber als ik ben, de zeekajak vanuit Swakopmund erg bijzonder. Spelende zeerobben die achter je peddel aangaan en een racewedstrijdje met dolfijnen, wow! Ik bezorg jou ook graag zo’n bijzondere ervaring en daarom werk ik met plezier bij Riksja Travel.

Onze partner ter plaatse

In Namibië werken wij met een betrouwbare partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Namibië reis, in goede handen bent.

 

Bouw je reis met Riksja Travel

Riksja Family is onderdeel van Riksja Travel. Bij Riksja bouw je jouw eigen reis naar het hart van de bestemming. Onze reisexperts helpen je met de planning en route, zodat jij het maximale uit jouw reis haalt. Voor reizigers, door reizigers. Riksja Travel staat voor individuele reizen met hart voor de wereld. Zo worden alle reizen die bij ons geboekt worden 100% CO2 gecompenseerd en draag je positief bij aan de lokale economie door de slaapplekken en activiteiten die we voor je inplannen. Lees meer over ons op de website van Riksja Travel.